Ritueelbegeleiding voor kinderen

Kinderen beleven en verwerken het verlies van een broertje of zusje, vriend of vriendinnetje, vader, moeder, oma of opa, leraar op een hele eigen manier.

De ouders of leraren kunnen dit niet altijd op de gewenste manier begeleiden, daar zij zelf al een rouwproces doormaken. Het kan zeer ondersteunend zijn dit door een onafhankelijk persoon te laten begeleiden. U kunt samen met uw kind bij mij komen of indien gewenst kom ik bij u. In een vervolg gesprek kan het kind dan zelfstandig met mij aan het werk gaan.

Een tekst gericht aan uw kind:

Wanneer er iemand in je omgeving overlijdt, dan is dat echt heel erg. Ineens is hij er niet meer. Dan is niets meer het zelfde, maar alles om je heen gaat gewoon door. De stoplichten staan op rood/groen, mensen doen hun boodschappen, de hond blaft op straat en zo voort. Het lijkt net alsof niemand weet en ziet hoe verdrietig jij bent en er helemaal niets, maar dan ook niets is gebeurd. Daar kan je je bang en alleen door gaan voelen.

Zou je het fijn vinden om met iemand over dit gevoel te praten, samen met je moeder en/of vader. En samen te kijken om daar woorden of een andere vorm aan te geven is en iets speciaals kunnen maken als laatste afscheid?

Je mag zelf aangeven wat voor jou prettig voelt en waar jij behoefte aan hebt.

Laat maar van je horen

 knut3 bear knut3

 

NOTE: Jongeren onder de 18 jaar  die  voor  ritueel-/verliesverwerking in aanmerking willen komen, moeten in het bezit zijn van een schriftelijke toestemming van hun ouders of verzorgers .