Werkwijze

Als eerste zal een kennismakingsgesprek plaatsvinden. Dit om te kijken of er sprake is van een wederzijdse klik.  Dit gesprek kan ook plaatsvinden per telefoon.

Vervolgens zal ik door middel van het voeren van gesprekken, goed luisteren en creatieve therapie, u (en uw partner) begeleiden in het verwerken van uw verlies.

Diverse levensvragen zullen ter sprake komen; Zoals bijvoorbeeld: “hoe en waarom” (waarom ik/wij, hebben wij iets fout gedaan dat ons dit overkomt?)  veronderstellingen, vooroordelen, maar ook het verwachtingspatroon waar u (en uw partner) mee leeft, zullen in gesprekken die ik met u (en uw partner) voer aan bod komen.

Wat hierin centraal staat en wat van groot belang is voor de verwerking, is uw verhaal, uw ervaringen met uw naasten en de buitenwereld, uw pijn en ook eventueel uw beleving in een bepaald geloof of geen geloof; en de daarbij behorende emotionele processen (soms schuldvragen).

Uiteindelijke zal dit leiden tot inzicht en het vinden van een nieuw balans in uw leven.

Mocht er sprake zijn van kinderen, dan zullen deze mee genomen worden (samen of apart) in de verliesverwerking.

Indien nodig zal ik u terug- of doorverwijzen naar een ander behandelend arts.

Ook zal ik u (en uw partner) en uw kinderen begeleiden in het vormgeven en uitvoeren van rituelen, ten behoeve van de verliesverwerking.

Creatieve therapie houdt o.a. in:

  • Het maken van tekeningen
  • Dromen uitleg
  • Het uiten via muziek
  • Spel
  • Voorlezen van verhalen

127_2716, orch.2006